Projektor

Uloga: vođenje, managiranje i upravljanje energijom svih drugih tipova

Aura: fokusirana i penetrirajuća

Strategija: čekanje na ispravnu pozivnicu (energiju pozivnice) za sve velike životne odluke (ljubav, brak, posao, mjesto stanovanja…), čekanje na to da su prepoznati prije nego dijele svoju mudrost sa drugima

Projektori čine oko 20 % populacije. Došli su kao novi energetski tip na Zemlju tek nakon 1781. godine. Do tada su postojali samo Manifestatori, Generatori, i tu i tamo koji Reflektor.

Projektori duboko „uzimaju u sebe“ druge energetski. Zbog toga mogu vidjeti i prepoznati druge kakvi zaista jesu. Ali ako pokušaju voditi druge bez da su bili pozvani da to čine, doživljavaju otpor ili osjećaj da ih nitko ne vidi niti prepoznaje njihove kvalitete i želju da pomognu. Iz toga proizlaze ogorčenost i iscrpljenost.

Projektori se boje da neće biti pozvani pa zato prihvaćaju sve pozivnice, što ih često dovodi do poslova i odnosa u kojima pate i iz kojih teško izlaze. Međutim, Projektorova aura govori za njega i privlači sve što mu treba. Ako čeka pravu pozivnicu i živi u skladu sa svojim dizajnom, frekvencija Projektorove aure sve više i više privlači pozivnice koje treba.  Prava pozivnica osjeća se na način da se Projektor osjeća prepoznatim i viđenim. Ako toga nema, to nije prava pozivnica (nisu sve pozivnice prave za Projektora – njegova aura je vrlo privlačna ljudima pa privlače i „neželjenu“ pažnju).

Projektori su vječni studenti ljudske vrste i majstori savladavanja sistema. Moraju imati sistem kroz koji će naučiti tumačiti život i ljudsku energiju. Human Design sistem savršen je za Projektore da duboko razumiju sebe i kako da funkcioniraju ispravno kako bi mogli izvršiti svoju misiju vođenja drugih. Projektori su jedini Tip koji zaista vidi i zna što se dešava na planeti.

Projektor je Vodič. Njegova razina energije je ograničena – on nije radni konj sposoban koristiti životnu energiju stalno, niti to želi. Projektori ne žele “raditi” kao Generatori (što je i razumljivo budući da nemaju konstatan dopir energiji). Umjesto toga, Projektor želi učiti.

Projektor ima vrijedan talent lakog prepoznavanja tuđe životne energije i, bazirano na toj percepciji, koordiniranja te energije. To mu omogućava da vodi i usmjerava druge kako da koriste svoju životnu energiju (prvenstveno Generatore). Projektor ima urođenu sposobnost managiranja i vođenja drugih u terminima „razumnog, suosjećajnog vodstva“. Projektorova aura ima jedinstvenu sposobnost da se fokusira na druge i prepoznaje ih energetski. Drugim riječima, Projektor čita tuđu energiju (prirodno je znatiželjan i iznimno zainteresiran za druge) i usmjerava ih i savjetuje kako da tu energiju optimalno koriste.

Kada bismo mogli vidjeti Projektorovu auru, ona bi izgledala kao mač ili ruka koja poseže direktno u tuđi energetski centar (G Centar ili Self Centar). Za usporedbu, Generatorova aura je okrugla i široka i  poziva vas u sebe,
a Manifestatorova je kompaktnija, okrugla i ne pušta vas unutra. 

Projektori su zainteresirani za druge jer jedino kroz druge mogu razumjeti sebe. Dizajnirani su da mogu energetski penetrirati tuđe aure, ali samo jednu odjednom. Za Projektore je važno da uče i proučavaju sisteme (oni su majstori sistema), i to prvenstveno one kroz koje mogu bolje razumjeti kako drugi funkcioniraju, te kako svijet općenito funkcionira.

Projektorova strategija je da čeka da bude prepoznat, da ČEKA FORMALNU POZIVNICU. Dizajniran je da bude viđen i prepoznat za svoje darove, ali nije svaka pozivnica prava pozivnica za Projektora. Pitanje jest da li je Projektor zaista prepoznat ili netko samo želi Projektorovu pažnju (odnosno, pažnju njegove fokusirane aure).

Svaki Projektor je specifičan i njegova aura konstantno penetrira u druge da bi prepoznao njegovu pravu, energetsku prirodu na svoj specifičan način. Neki ljudi će prepoznati Projektora za taj talent, a neki ne.
Strategija čekanja na prepoznavanje i čekanja na pozivnicu postoji zato jer ako Projektor energetski uđe u auru druge osobe preduboko bez pozivnice, druga osoba mu to zamjera i osjeća kao napad. Umjesto osjećaja da imaju nešto zajedničko i da mu Projektor nešto daje (energetsko vodstvo), druga će osoba osjećati kao da mu Projektor nešto uzima.

Glavna snaga Projektora je izvrsno razvijena percepcija i sposobnost viđenja šire slike, te što drugi trebaju da bi ostvarili uspjeh. Projektor vidi čak i kroz iznimno kompleksne sisteme i kada koristi svoj briljantan intelekt sa empatijom i suosjećanjem, sposoban je ispuniti svoju svrhu energetskog vođe. Specijaliziran je u suradnji jer vidi kako energija može teći bez zapreka. 

Svijet trenutno treba što više probuđenih i svjesnih Projektora, jer o njima ovisi budućnost svjesnog vodstva na planeti. Projektori funkcioniraju na drugačijoj frekvenciji od drugih tipova i upoznavanje svoje prave energetske prirode u najvećem broju slučajeva Projektorima jako otvara oči i objašnjava puno nejasnoća u životu.

Slavni Projektori: Queen Elisabeth II, Mick Jagger, Joseph Stalin, Ringo Starr, Osho, Napoleon, Woody Allen, Salvador Dali, Elizabeth Taylor, Fidel Castro, James Joyce, Barbra Streisand, Ulysses S. Grant, Douglas MacArthur, Demi Moore, Princess Diana, Tony Blair, Ramana Maharshi, George Gurdjieff.

Pogledajte video

Marine Bitorajac o Projektorima i
o Potpisu u Auri Projektora
Scroll to Top