Not-Self

Što je Not-Self?

Programirani/kondicionirani um je ono što stvara Not self. 

Za većinu ljudi Not self upravlja njihovim životima. Počinje se razvijati rođenjem i pojačava se kroz godine bolnih iskustava. Ono što možemo sada učiniti je ukloniti teret donošenja odluka iz uma i prepustimo ga svojoj Strategiji i Autoritetu (tijelu). Ako odluka dolazi iz vašeg uma, ona je iskrivljena, to je uvjetovana, kondicionirana odluka iz Not self-a. Izazov je odvratiti se od uma. To nije lako. Ljudima nije lako shvatiti da ne mogu vjerovati svojim umovima za odluke. Nije im lako jer je to jedini način koji su naučili. Međutim, Human Design nas uči kako donositi ispravne odluke. To je tako jednostavno. Moramo uvjeriti Putnika (um) da je nesposoban kada je u pitanju donošenje odluka. Um nije niti dizajniran za donošenje odluka.

Strategija i Autoritet su alati za donošenje odluka koji zaobilaze ili nadilaze um.

Predaja našoj tjelesnoj svijesti, našoj Strategiji i Autoritetu, omogućuje nam, da odluku po odluku, preuredimo svoje živote i živimo svoje prirodno stanje. U Human Design-u ovo je putovanje dekondicioniranja i buđenja za svoju pravu prirodu koja je bez otpora. Kad se dekondicioniramo, počinjemo živjeti životom kojim smo trebali živjeti, i prihvaćamo život kroz svoju otvorenost (ne-definiciju), kako je i zamišljeno. Počinjemo živjeti cjelovitim životom u potpunosti integrirajući našu definiciju i našu zdravu nedefiniciju, bez izobličenja. Ovo je sloboda! A kad dostignemo ovo stanje postojanja, imamo potencijal za čist i jasan “Vanjski autoritet” koji ćemo podijeliti s drugima. Jedina funkcija uma jest da bude zdravi Vanjski Autoritet.

Predaja našoj tjelesnoj svijesti, našoj Strategiji i Autoritetu, omogućuje nam, da odluku po odluku, preuredimo svoje živote i živimo svoje prirodno stanje. U Human Design-u ovo je putovanje dekondicioniranja i buđenja za svoju pravu prirodu koja je bez otpora. Kad se dekondicioniramo, počinjemo živjeti životom kojim smo trebali živjeti, i prihvaćamo život kroz svoju otvorenost (ne-definiciju), kako je i zamišljeno. Počinjemo živjeti cjelovitim životom u potpunosti integrirajući našu definiciju i našu zdravu nedefiniciju, bez izobličenja. Ovo je sloboda! A kad dostignemo ovo stanje postojanja, imamo potencijal za čist i jasan “Vanjski autoritet” koji ćemo podijeliti s drugima.
Jedina funkcija uma jest da bude zdravi Vanjski Autoritet.

Naš ljudski proces je razumjeti um – Putnika – ali nikada se nećemo riješiti uma i pritiska kondicioniranja. Ali, ako je to naš put, polako ćemo, ali sigurno, prestati davati ovlaštenja svom umu da vozi. Vozilo (Dizajn kristal) prirodno zna što treba činiti u ovom svijetu, ali Putnik (Kristal Osobnosti) ne zna, to je samo Putnik (svijest Promatrača). Osobnost pokušava upravljati životom, ali s vremenom može naučiti predati se i biti Putnik. Tada se možemo opustiti i možemo početi UŽIVATI u filmu kojeg smo došli gledati, umjesto da patimo. O Svijesti Promatrača ili Putnika (Svjedoka) pročitajte više u Marininoj knjizi Peti Element.

Strategija i Autoritet su alati za donošenje odluka koji zaobilaze ili nadilaze um.

Naš ljudski proces je razumjeti um – Putnika – ali nikada se nećemo riješiti uma i pritiska kondicioniranja. Ali, ako je to naš put, polako ćemo, ali sigurno, prestati davati ovlaštenja svom umu da vozi. Vozilo (Dizajn Kristal) prirodno zna što treba činiti u ovom svijetu, ali Putnik (Kristal Osobnosti) ne zna, to je samo Putnik (svijest Promatrača). Osobnost pokušava upravljati životom, ali s vremenom može naučiti predati se i biti Putnik. Tada se možemo opustiti i možemo početi UŽIVATI u filmu kojeg smo došli gledati, umjesto da patimo. (O Svijesti Promatrača ili Putnika (Svjedoka) pročitajte više u Marininoj knjizi Peti Element.)

Pogledajte i video o Not Self-u kroz svih 9 centara (isječak iz Transformacijske Škole Human Design-a):

Pogledajte video

DONOŠENJE ODLUKA KROZ STRATEGIJU I AUTORITET.
Scroll to Top