Energetski dizajn

Vi ste jedinstveni. Samo vi imate svoje otiske prstiju i samo vi imate svoj Energetski Dizajn. Samo vi možete misliti, percipirati, osjećati i zamišljati na sebi svojstven način – vaš jedinstveni način.

Svatko od nas je dizajniran da bude drugačiji od svih drugih. Mi smo svi ovdje da živimo svoje živote izražavajući svoju osobnu istinu. Razumijevanje ove činjenice skida veliki teret sa naših ramena. Koliko često smo bili uspoređivani sa drugima od strane naših roditelja, vršnjaka, učitelja? Uspoređivanje s drugima stvara dojam da nije u redu biti onaj koji jesmo. Kada k tome dodamo i programiranje od strane naših roditelja i okoline tijekom prvih sedam godina našeg života, nađemo se kako se pokušavamo prilagoditi onome što mislimo da drugi i svijet traže od nas. A to nas još više udaljuje od našeg autentičnog, Pravog Ja. Pravi Ja je onaj koji smo rođeni da budemo. Kada počnemo razumijevati da je u redu da budemo MI, nešto u nama se opusti i otvori. To su naši energetski centri kroz koje teče Životna Kreativna Energija koja daje život svemu stvorenome, a potječe iz Polja Ujedinjene Svijesti ili Polja čiji smo svi dio.

Kada upoznamo sebe i svoj jedinstveni Energetski Dizajn, slojevi programiranja i neautentičnosti otpadaju, a osoba koja smo došli biti, naša unutarnja esencija, počinje se pojavljivati.

Prilikom prvih 7 godina našeg života desio se split, podjela  u nama – iz izvornog, autentičnog Ja nastao je ego ili maska ili neautentična osobnost koja ima svrhu održavanja pozitivne ali lažne slike o nama u vanjskom svijetu. Drugi dio je naše Pravo Ja. Kada govorimo o našem autentičnom, istinskom ja govorimo o Pravom Ja. Pravi Ja je naša čista, istinska priroda i ponašanje u skladu sa tom prirodom. To je ono tko mi zaista jesmo ispod maski ega. Možemo reći i da je naše Pravo Ja naš razlog zbog kojeg smo ovdje – osoba koja smo se zaista rodili biti.

S druge strane, neautentično ja ili maska ega je programirana osobnost od strane naših roditelja, staratelja, zajednice, društva, kulture, religije. Ego skriva Pravog Ja jer je i nastao zato što smo pogrešno shvatili da nismo dovoljno dobri ovakvi kakvi jesmo, pa smo navukli masku kakvu mislimo da bismo morali biti.

Možemo usporediti slikovito naše Pravo Ja kao vozača našeg vozila (tijela) dok smo ovdje. Naš ego je samo putnik u tom vozilu, dizajniran da bude Promatrač, odnosno, da uživa u vožnji sa stražnjeg sjedala dok Pravo ja vozi. Međutim, naš ego misli da je on vozač. Zapravo je Pravi Ja taj koji vozi jer ima u sebi svoj jedinstveni sustav navigacije, „GPS“ koji je povezan sa frekvencijom „doma“, odnosno Polja Univerzalne Svijesti ili Univerzalne Inteligencije. Naš logički um ili ego zapravo stoji na putu jer msli da vozi. Stoji na putu zato jer nije autentičan, a samo praćenje naše autentičnosti je pravi smjer u kojem nas navigira naše Pravo Ja. Drugim riječima, zbog programiranosti u prvih sedam godina našeg života, mi smo se poistovjetili sa maskom svojeg ega i mislimo da smo to mi.

Um nam treba biti prijatelj. Njegova je uloga da napravi smisao od svega što se dešava u našem iskustvu za nas osobno, odnosno, da napravi osobni smisao od tijeka Životne Energije kroz nas. Uloga uma je da „prevodi“ inspiraciju Životne Sile i da je koristi u svrhu općeg dobra. Kreativna Životna Sila iz Polja teče kroz nas kroz naše energetske centre, daje nam život. U skladu sa našim jedinstvenim Energetskim Dizajnom, životna sila teče kroz neke centre slobodno i tamo smo „sigurni tko smo“.  U tim se poljima spontano i lagano izražavamo autentično. Neki od naših energetskih centara su pak, opet u skladu sa našim jedinstvenim Energetskim Dizajnom, otvoreniji programiranju od strane okoline. To su dijelovi nas i polja na kojima smo osjetljiviji na programiranje „tko bismo trebali biti“, odnosno, neautentičniji smo. U centrima koji su otvoreniji programiranju energija je blokirana, odnosno Kreativna Energija iz polja ne može slobodno i nesmetano teći kroz njih jer tu nismo autenitčni. Dakle, svima nam je zadatak je pronaći svoju autentičnost u dijelovima života u kojima smo programirani.

Energija teče kroz nas nesmetano kada živimo u skladu sa svojim Energetskim Dizajnom, Strategijom i osobnim unutarnjim Autoritetom.

Budući da je svatko jedinstven, svatko od nas je jedinstveni omjer autentičnog i neautentičnog izražavanja. Ne postoje bolji ili lošiji Energetski Dizajni. Nitko nije bolje ili lošije prošao, svi smo prekrasno cjeloviti u svojem Pravom Ja i svatko je dobio svoju svrhu, talente i blokade u savršenom omjeru.

Kada upoznamo svoje Pravo Ja i Energetski Dizajn, te se upoznamo sa našom Strategijom i unutarnjim Autoritetom, počinjemo biti svjesni tko smo zaista i počinjemo biti svjesni da je naše Pravo Ja stalno prisutno u nama, ali je skriveno ispod maske ega.

Sva mržnja, nezadovoljstvo sa sobom i nezasluživanje potječu iz ega, odnosno, iz očekivanja koje smo postavili sebi kakvi bismo trebali biti da zaslužujemo ljubav. Svatko od nas je vrijedan bezuvjetne ljubavi onakav kakav jest.ne moramo ništa naučiti, biti, učiniti da bismo bili mi. Vrijedni smo ljubavi ovakvi kakvi jesmo.

Ono što nas zaustavlja od korištenja svojih punih potencijala jest neznanje o tome kako funkcioniramo – ignorancija mehanike kako smo dizajnirani da funkcioniramo.

Kada funkcioniramo iz poznavanja sebe i praćenja svojeg Energetskog Dizajna, počinjemo se prirodno voljeti. Počinjemo se prihvaćati, što je preduvjet zadovoljstva svojim ukupnim životnim iskustvom.

Naš um (ego) iskreno, loše vozi naše vozilo jer funkcionira na principu kritike, uspoređivanja i postavljanja previsokih, perfekcionistikih kriterija, pa ga nazivamo i Unutarnjim Saboterom. On koristi  batinu i rijetko mrkvu. Možemo ga osloboditi od teškog zadatka za koji nije dizajniran (vozača). Ako počnemo koristiti svoj um kao saveznika umjesto lažnog vozača, omogućujemo mu da otkrije svoje pravo blago i korist – pravi doprinos našem životu. Možemo mu dati ulogu za koju jest dizajniran, a ta je da bude Promatrač i to Promatrač koji ima sposobnost svjesne samo-refleksije. Drugim riječima, Promatrač koji sam sebe svjesno promatra i uči o sebi kroz svjesno korištenje svojeg Energetskog Dizajna.

Od trenutka kada smo se rodili pa sve do naše sedme godine smo programirani od strane naše majke, oca, braće i sestara, obitelji, prijatelja, rođaka, učitelja i drugih putem toga da su neki naši energetski centri (oni otvoreniji programiranju – svatko ima jedinstveni potencijal otvorenosti programiranju) „punjeni“ energijom drugih i njihovim očekivanjima od nas.

To je bilo moguće zato jer smo kao djeca do sedme godine morali zadovoljavati svoje osnovne potrebe u skladu sa piramidom potreba.

Osnovne potrebe su: fiziološke potrebe (zrak, voda, hrana, homeostaza, seks), sigurnosne potrebe (sklonište, odjeća, rutina i poznatost), potreba za pripadanjem i ljubavlju: (nježnost, povezanost sa obitelji, prijateljima i kolegama) te potreba za poštovanjem (imati samopoštovanje i poštovanje od drugih, vrednovati sebe visoko, potreba za postignućem, statusom). Pored osnovnih potreba postoji i potreba za rastom ili samoaktualizacijom. To je potreba da rastemo, aktualiziramo svoje potencijale, talente i „misiju“. To je potreba za budemo autentični,  da budemo MI.

U djetinjstvu zadovoljenje osnovnih potreba ima primat nad potrebom za autentičnošću jer se radi o zadovoljavanju osnovnih potreba za preživljavanjem. Zato, da bismo preživjeli, uklopili se i bili prihvaćeni, odbacujemo svoju autentičnost na mjestima na kojima mislimo da se moramo konfomirati da bismo bili prihvaćeni.

Međutim, ako nema autentičnosti, nema mjesta za naše Pravo Ja – onog koji smo došli biti. Nema mjesta za ostvarivanje svojih potencijala jer živimo u „bori se ili bježi“ ili preživljavačkom modalitetu. Dok preživljavamo nemamo vremena za ulazak u sebe, upoznavanje sa svojim Energetskim Dizajnom. Nemamo vremena za meditaciju, ispunjenje svoje životne misije, ostvarivanje svojih uspavanih potencijala za dobrobit sebe i zajednice. Nemamo vremena za svjesno spajanje sa izvorom naše životne energije – Univerzalnim Poljem jer pokušavamo preživjeti. Preživljavamo kada smo u programu nezadovoljenih osnovnih potreba – programiranju kojem smo podvrgnuti u djetinjstvu. Percepiramo sve i svakoga kao potencijalnu prijetnju za naš opstanak. Ovisni smo o svojoj osobnoj drami u kojoj igramo ulogu žrtve.  Preživljavanje je posljedica neautentičnosti. Kada smo autentični, privlačimo sve što nam je potrebno za ostvarivanje svojih potencijala i svrhe.

Zbog izloženosti drugima, napravili smo sloj neautentičnosti u našem Energetskom dizajnu koji blokira autentično, prirodno, obilno i zdravo izražavanje naše prave prirode.

Mjesta na kojima smo programirani su mjesta na kojima se ne volimo, na kojima smo zbunjeni, nepouzdani, neautentični, blokirani, neugodno nam je jer smo krivo shvatili da je to ono što smo mi, ali se radi o tuđoj strategiji funkcioniranja, koja se vuče možda još od srednjeg vijeka putem naslijeđa. Problem nastaje u tome što maska ega postaje ono što mi mislimo da jesmo. Identificiramo se sa osobnošću, putnikom u vozilu. Mislimo da je naš ego naše Pravo Ja. I tome pridonosti cijela moderna igra skrivača činjenice da smo prvenstveno energetska bića, a da je sve stvoreno također od iste energije i povezano Poljem.

Ako pratimo svoj Energetski Dizajn: Tip, Strategiju i Autoritet, tada pratimo svoje Pravo Ja, koje automatski privlači k nama sve ljude, situacije i resurse koji su potrebni za ostvarenje našeg punog potencijala, životne misije i poziva.

Praćenjem svoje strategije i autoriteta u potpunosti smo opremljeni (jedinstveno za nas!) svime što nam je potrebno da se uspješno suočimo sa svim životnim dilemama.

Prihvaćanje samoga sebe je ključ do slobode koju tražimo od kada smo iskoračili iz djetinjstva u svijet odraslih. Prihvaćanje sebe je otpuštanje programiranog dijela svoje neautentičnosti,dijela kojeg smo pokupili od drugih a ne služi nam više. Prihvaćanje svoje jedinstvenosti je ključ do naše prave moći.

Flow Mastering je koncept življenja u skladu sa svojim Energetskim Dizajnom, strategijom i autoritetom. Autentični, Pravi Ja je jedinstveni, prirodni, dizajn koji se automatski odvija u flowu, odnosno, u lakoći, skladu, kada ego postane Promatrač i saveznik i počne i druge gledati kao saveznike. Pravi, autentični Ja je onaj koji smo rođeni biti. Pravi ja je što sve možemo biti bez uvjetovanja/programiranja okoline.

Problem je nedostatak ljubavi prema sebi, ne prihvaćanje svih svojih dijelova. Tome je razlog očekivanja koja imamo od našeg ega (koja nikada ne uspijevamo zadovoljiti!) zbog programiranja. Kada se poznajemo (svoj Energetski Dizajn) i živimo autentično po svojem dizajnu – za što smo opremljeni unutarnjim sustavom navođenja, osobnim GPS-om koji nas uvijek navigira prema našem punom potencijalu, skladu i ljubavi, tada energija slobodno teče kroz nas.

Postoji samo jedna energija i to je energjja Polja. Naš osobni GPS je uvijek usmjeren prema Polju, ali da bismo došli do slobodnog tijela te Životne energije Polja kroz naše energetske centre, moramo dati Pravom Ja da vozi naše vozilo u skladu sa našim ED, strategijom i autoritetom, umjesto da ego Promatrač vozi prema očekivanjima/programiranjima okoline.

Kada energija slobodno teče prirodno smo zdravi, vitalni, mirni, balansirani, obilni, u dobrim odnosima. Kada energije slobodno teče uvijek smo na pravom mjestu u pravo vrijeme, imamo osjećaj pripadnosti, u sadašnjem smo trenutku, u svojem tijelu i ne bježimo od sebe nikuda. Osjećamo da je zemlja naš dom a svi su naša braća i sestre. Osjećamo zahvalnost za to što smo živi. Sve dolazi k nama, mi ništa ne moramo „činiti“ niti biti da bismo zasluživali jer utjelovljujemo Pravog Sebe. Ne moramo ništa činiti jer se činjenje dešava a mi mu samo dopuštamo. To je moguće zato jer živimo u skladu sa svojom pravom prirodom i dizajnom.

Dopuštamo sebi biti mi, autentični. Odgovaramo samo svojem unutarnjem autoritetu jer on jedini zna što je za nas ispravno, a uvijek postupa iz stanja jednosti sa svima, pa je praćenje unutarnjeg autoriteta ujedno najveće dobro za sve.

Poznati sebe znači voljeti sebe. Put do ljubavi prema sebi je put upoznavanja sebe – autentičnog sebe i svojeg jedinstvenog načina funkcioniranja.

Jedini autoritet kojeg imamo je naš unutarnji autoritet. Nitko drugi ne može znati što je za nas najbolje jer smo jedinstveni. Unutarnji autoritet NIJE glas unutarnjeg sabotera koji je programiran da nas nesvjesno sabotira kroz glas okrivljavanja, perfekcionizma, neprihvaćanja samog sebe, očekivanja koja imamo od sebe zbog drugih. Unutarnji autoritet nikada ne krivi, kažnjava, osuđuje, prosuđuje, uspoređuje se, manipulira, pregovara, nagovara, koristi silu, umanjuje, straši. To su sve alati unutarnjeg autoriteta.

Unutarnji saboter je zapravo glas naših roditelja i svih drugih koji su nas programirali. Ima ultimativno dobru namjeru jer se želi uklopiti, biti koristan, prihvaćen, pomagati i osvarivati se, međutim, radi to na način da se krivi jer nije dovoljno dobar i pokušava dostići nekakav iluzorni ideal samoga sebe jer misli da će tada biti napokon prihvaćen. Ali prihvaćanje koje traži može doći samo od samoga sebe. Ironija je u tome što unutarnji saboter sam sebe ne prihvaća jer se konstantno krivi i kažnjava. I time onemogućava da se prihvatimo.

Na prvi pogled on djeluje korisno, poput glasa „zdravog razuma“ ili morala, etike, pravednosti, potiče na postignuća i izvrsnost. Zato ga i slušamo – straši nas da ako ga ne slušamo neće biti dobro, prijeti nam napuštanje, neuspjeh, bol, siromaštvo,smrt. Istina je potpuno suprotna – saboter je glas koji ne pripada nama već je poput snimke tuđih glasova koju neprekidno vrtimo u glavi a drži nas podalje od autentičnosti.

Deprogramiranje je proces skidanja lažnih slojeva ega sa Pravog Ja. Drugim riječima, pretvaranje sabotera uma u saveznika. Um nam treba biti prijatelj. Njegova je uloga da napravi smisao od svega što se dešava u našem iskustvu za nas osobno, odnosno, da napravi osobni smisao od tijeka Životne Energije kroz nas. Uloga uma je da „prevodi“ inspiraciju Životne Sile i da je koristi u svrhu općeg dobra.

Deprogramiranje je proces učenja i primjenjivanja alata energy Managementa a započinje upoznavanjem samog sebe. Deprogramiranje je proces otpuštanja onoga što nismo.

Ne trebamo stvarati novo ja niti kreirati „novog sebe“. To je zamka rada na sebi koji podrazumijeva da se od nas traži da zamišljamo, vizualiziramo, mantramo, afirmiramo nekog idealnog sebe u budućnosti. Naime, ako krenemo tim putem kreiranja novog, idealnog ja, zamislimo ga i onda se trudimo što više biti ta osoba a prethodno ili istovremeno ne otpuštamo ono što nismo i što nije u skladu sa tim novim ja, dovesti ćemo se do vrlo frustrirajućeg stanja u kojem dajemo sve od sebe da se isponova „kreiramo“ raznim duhovnim alatima ali rezultat izostaje. Umjesto rezultata, primjećujemo da smo još uvijek siromašni, sami, pretili, neuspješni, prestrašeni ili što god čime se umanjujemo u sebi.

Naime, mi se moramo prihvatiti ovakvi kakvi jesmo, a ne stvarati nekog novog idealnog ja kojem stremimo. To podrazumijeva da nešto ne valja sa ovim ja kakvi sada jesmo. I tu je glavni zaplet i problem. Jer sve je u redu s nama sada, i uvijek je bilo i uvijek će biti. Mi samo sebe procjenujemo, osuđujemo i očekujemo od sebe stvari na način na koji smo programirani od okoline. Drugim riječima, pokušavamo sebe strpati u neki iluzorni okvir kako bismo trebali izgledati, ponašati se, što bismo rebali raditi, koliko novaca imati, itd. Sve su to samo procjene bazirane na odvojenosti i vanjskim pokazateljima koji nikako ne govore o nečijoj vrijednosti. Ali podvrgnuti smo tom načinu procjene i sami prilikom odrastanja i tako i mi procjenjujemo sami sebe i druge.

Istina je da smo svi savršeni ovakvi kakvi jesmo. Samo mislimo da nismo. I pokušavamo se usavršiti, kako god znamo i umijemo – odnosno, kako su nas naučili.

Zbog toga je pronalazak vlastite autentičnosti tako važan. Jer se jedino tako možemo zavoljeti – prihvatiti svoju jedinstvenost koja se ne može uspoređivati sa nikime!

Naš idealni, Pravi, autentični Ja je već sada u nama! Mi već jesmo cjeloviti i uspješni samim time što Životna Sila teče kroz nas. Mi smo dio Univerzalnog Polja Inteligencije koje nema suvišnih kreacija. Ako postojite – vrijedni ste bezuvjetne ljubavi. Polje vas već voli tako. Samo vi sebi ne dozvoljavate voljeti se jer mislite da nešto s vama nije u redu. Ono što nije u redu s vama je pitanje koje si stalno postavljate: Što nije u redu sa mnom?

Pravi Ja je već u nama, ali mu mi ne vjerujemo. Umjesto njega, svojeg unutarnjeg i jedinog autoriteta,  slušamo svojeg sabotera iz straha da ćemo biti kažnjeni, napušteni, neprihvaćeni, neuspješni akosmo autentični. To je rezultat programiranja. EM je proces deprogramiranja, odnosno, pronalaženja Pravog ja ispod maske neautentičnog ega. Taj je proces otpuštanje sloja po sloja onoga što nismo, a mislimo da bi trebali biti.

Najuspješniji ljudi su autentični. Uspješnost je dozvoliti si biti onaj koji jesmo. Uspješnost je sposobnost prihvaćanja i ljubavi prema sebi, i ne mjeri se materijalnim pokazateljima. Uspješnost je stanje postojanja koje može proistjeći samo iz slobodnog tijeka Životne Energije kroz naše fizičko tijelo.

Deprogramiranjem vraćamo svoj prirodni autoritet, mijenjamo način na koji donosimo odluke i navigiramo kroz svoje jedinstveno životno iskustvo.

Vi ste jedinstveni.

U životu privlačimo ljude i situacije u skladu sa svojim programiranjem: ono što mislimo da nama nedostaje primjećujemo u drugima. Također, ono što ne želimo vidjeti na sebi vidimo na drugima. Drugi su naša ogledala. Ljudi ulaze u naš život da nam ukažu (čineći to svjesno i nesvjesno) na otpor kojeg sami sebi pružamo od toga da budemo autentični, odnosno, da se volimo i prihvaćamo. Očekujemo od drugih da nas prihvate i vole, čeznemo za vanjskim priznanjem i postignućem. Mislimo da znamo što nam treba i što želimo da bismo bili zadovoljni sobom. Čeznemo za nečim van nas da nam potvrdi našu vrijednost. Međutim, to je samo programiranje u nama. Ono što mislimo da moramo biti, imati, činiti. Dok smo bili djeca naučili smo da moramo biti nekakvi da bi nas se voljelo, pohvalilo, priznalo. I to nikada nismo prestali činiti – maska ega koja je tada stvorena i dalje je na mjestu svakiputa kada nismo autentični. Svaki puta kada kažemo da a mislimo ne, svaki puta kada kažemo ne a mislimo da.

Zavodljivost ove privlačnosti prema vanjskom ispunjenju, uspjehu, potvrdi vodi nas samo dalje od našeg pravog Energetskog Dizajna, odnosno, upotpunjava egove ideje o tome što bismo trebali biti. To je ujedno i razlog zbog kojeg ne živimo svoje pune potencijale: pokušavamo biti netko tko nismo čineći to na način koji nam je netko drugi nametnuo.

Kada pokušavamo biti ono što za nismo dizajnirani, nego programirani, naše energija ne teče slobodno, sve biva iskrivljeno, postanemo izgubljeni u lovljenju sreće (tzv. „potraga za srećom“), ali sreća nam neprestano izmiče. Baziranje odluka i svojeg stanja postojanja na našim konstantno promjenjivim željama i vanjskim okolnostima našeg životnog iskustva je jalov posao kao da pokušavamo izravnati glačalom vodom ili gradimo kuću na pijesku. Naše stalno promjenjive želje su rezultat onoga što mislimo da želimo i trebamo da bismo se dobro osjećali (potraga za srećom), i radi se o onome što nismo mi već smo programirani da želimo. Kad – tad doći će do neuspjeha, osjećaja neuspjeha, frustracije, ogorčenja, ljutnje, tuge, straha, stida, zavisti, razočaranja.

Kada pratimo svoje autentične, unutarnje želje i porive da se izrazimo, tada nam one ne izmiču. Ne jurimo za njima niti ih pokušavamo krvlju, suzama i znojem natjerati da se ostvare, da bi nam vrlo brzo postale nezanimljive jer su se pojavile nove želje.

U prvih sedam godina života, dok smo bili najviše podložni programiranju izvana, naš um nas je štitio od iskustava u kojima nismo bili bezuvjetno prihvaćeni autentični kakvi jesmo. Ta su iskustva: posramljivanje, okrivljavanje, umanjivanje, zanemarivanje, zlostavljanje, uspoređivanje, i sva druga iskustva u kojima smo doživjeli nemoć, strah, kažnjavanje i potiskivanje našeg autentičnog ja.

Od trenutka kada smo se rodili pa sve do naše sedme godine smo programirani od strane naše majke, oca, braće i sestara, obitelji, prijatelja, rođaka, učitelja i drugih. To je bilo moguće zato jer smo kao djeca do sedme godine morali zadovoljavati svoje osnovne potrebe u skladu sa piramidom potreba:

Osnovne ljudske potrebe su:

fiziološke potrebe (zrak, voda, hrana, homeostaza, seks)

sigurnosne potrebe (sklonište, odjeća, rutina i poznatost)

potreba za pripadanjem i ljubavlju (nježnost, povezanost sa obitelji, prijateljima i kolegama)

potreba za poštovanjem (imati samopoštovanje i poštovanje od drugih, vrednovati sebe visoko, potreba za postignućem, statusom).

Pored osnovnih potreba postoji i potreba za rastom ili samoaktualizacijom. To je potreba da rastemo, aktualiziramo svoje potencijale, talente i „misiju“. To je potreba za budemo autentični,  da budemo MI.

U djetinjstvu zadovoljenje osnovnih potreba ima primat nad potrebom za autentičnošću jer se radi o zadovoljavanju osnovnih potreba za preživljavanjem. Zato, da bismo preživjeli, uklopili se i bili prihvaćeni, odbacujemo svoju autentičnost na mjestima na kojima mislimo da se moramo konfomirati da bismo bili prihvaćeni.

Um nas je štitio na način da smo zbog toga što smo morali preživjeti, počeli koristiti neautentične strategije kako bi pridobili pažnju, potvrdu, sigurnost.  Time smo kompromitirali svoju autentičnnot. Počeli smo mjeriti svoju osobnu vrijednost u skladu sa time koliko dobro ispunjavamo tuđa očekivanja i koliko dobro zadovoljavamo tuđe potrebe od nas. Uspoređivali su nas sa drugima, pa smo se i sami počeli uspoređivati. Naši roditelji su mislili i htjeli najbolje za nas, ali nitko osim nas samih ne zna što je za nas najbolje.

Sve blokade energija naših roditelja su programirane u nas. Drugim riječima, neautentičnost naših roditelja je prenesena na nas postala je naša neautentičnost. Morali smo je prihvatiti da bi bili prihvaćeni, baš kao što su to morali i naši roditelji. Konformirali smo se da bismo se uklopili i da bi nam život postao prihvatljivo podnošljiv, kao i za one oko nas.

Cijena koju smo platili za taj privremeni mir je bila naša izvorna kreativna energija –naša autentičnost. Tako su nastale naše energetske blokade – priladođavanjem. To je funkcioniralo neko vrijeme. Imali smo i neke nagrade, ali nakon nekog vremena, cijena koju smo platili svojom energijom postala je previsoka. To zapravo znači „prodati dušu vragu“ – prepustiti se egu koji je neautentičan da bismo „uspjeli“. Cijena koju smo platili postala je vidljiva u nemogućnosti postizanja unutarnjeg mira i trajnijeg  zadovoljstva životom, ma što god pokušali.

Svaka odluka koju donosimo u svojem životu nas ili drži na našem putu ili nas odvraća s našeg puta. Ili nas približava našoj pravoj prirodi ili nas od nje udaljava, ponekada i vrlo bolno, jer biti odvojen od svoje prave prirode nikako ne može biti ugodno.

Odluke koje donosimo iz mjesta autentičnosti (za što nas osposobljava Energy management), odnosno iz unutarnjeg autoriteta, uvijek su poravnate sa našim Pravim Ja. Pravo ja je pak poravnat sa našom svrhom, namjerom, misijom i punim potencijalima, te Poljem samim.

Praćenje svojeg ED, strategije  i autoriteta, odnosno vodstva Pravog Ja, vodi nas prema našoj „sudbini“, stavlja nas u odnose, situacije, lokacije, poslove koji su pravi za nas, odnosno, za naše najviše dobro.

Odluke koje donosimo egom koji prati tuđe, programirane strategije, vanjski autoritet i govori nam glasom sabotera (programiranim umom) odvode nas sa našeg puta. Drugim riječima, ne koristimo svoju punu energiju i talente za koje smo dizanirani. Sjetite se, svatko od nas je jedinstven.

Ako nema autentičnosti, nema mjesta za naše Pravo Ja – onog koji smo došli biti. Nema mjesta za ostvarivanje svojih potencijala jer živimo u „bori se ili bježi“ ili preživljavačkom modalitetu. Dok preživljavamo nemamo vremena za ulazak u sebe, upoznavanje sa svojim pravim željama i talentima. Nemamo vremena za meditaciju, ispunjenje svoje životne misije, ostvarivanje svojih uspavanih potencijala za dobrobit sebe i zajednice. Nemamo vremena za spajanje sa Univerzalnim poljem jer pokušavamo preživjeti.

Preživljavamo kada smo u programu nezadovoljenih osnovnih potreba – programiranju kojem smo podvrgnuti u djetinjstvu. Percepiramo sve i svakoga kao potencijalnu prijetnju za naš opstanak. Ovisni smo o svojoj osobnoj drami u kojoj igramo ulogu žrtve.  Preživljavanje je posljedica neautentičnosti. Kada smo autentični, privlačimo sve što nam je potrebno za ostvarivanje svojih potencijala i svrhe.

Upoznavanjem sa svojim Energetskim Dizajnom i korištenjem svoje osobne strategije i autoriteta za navigiranje kroz život premošćujemo saboterov glas koji kaže da moramo nešto još uraditi, zaraditi, imati, biti.

Nitko od nas nije uspio uzeti sa sobom svoje fizičke vrijednosti i vlasništva iza granice ljudskog iskustva koje nastupa napuštanjem svojeg ljudskog vozila – tijela. stoga, naša svrha dok smo ovdje nije i ne može biti akumulacija ičega. Naše želje se konstantno mijenjaju i nisu stvarne. Upitajte se: ima li ikoji dio vašeg životnog iskustva koji se s vremenom neće promijeniti?  Mi samo mislimo da ćemo novcem, položajem, ljepšim izgledom ili nečim drugim van nas upotpuniti unutarnju prazninu koja u nama zjapi zbog zbog energetske blokiranosti – neautentičnosti.

Jedini izlazak iz ovog labirinta je prihvaćanje samoga sebe. Upoznavanje svojeg jedinstvenog energetskog dizajna i život u skladu sa njime, odnosno, praćenje svojeg unutarnjeg vodstva.

Nikakva količina aplauza izvana neće nam popuniti tu prazninu u nama, iako nam se čini da hoće. Baš ta iluzija nas tjera u potragu za srećom koja izgleda kao pas koji lovi svoj rep. Popunjavanje unutarnje rupe, odnosno, energetsko odblokiravanje moguće je jedino prihvaćanjem samoga sebe, prihvaćanjem svoje jedinstvenosti i energetskog dizajna, te životom u skladu sa vlastitim unutarnjim autoritetom.

Sva ljudska bića imaju pravo biti sam sebi svoj autoritet!

Sva neugoda koju osjećamo proizlazi iz našeg nepriznavanja samih sebe. Uvijek imamo puno planova koje ćemo ostvariti i što ćemo raditi u budućnosti, kada bude vrijeme za to, ali nikada nije vrijeme u budućnosti ako ga provodimo sada reflektirajući prošlost i sanjajući budućnost. Jedino vrijeme za prihvaćanje sebe je SADA.  Ne kada budemo bogatiji, vitkiji, uspješniji. Sada.

Naše Pravo Ja je naša unutarnja pristunost. Svi je imamo ali smo je napustili kada smo iskoračili iz djetinjstva u svijet ego uma i dokazivanje svoje vrijednosti. Naše Pravo Ja postalo nam je naivno, maštarija na koju se u „stvarnom svijetu odraslih“ više ne možemo osloniti. I tako smo napustili svoje unutarnje vodstvo i počeli slušato glas svojeg ega koji najčešće zvuči kao saboter. Naše Pravo Ja je generalni direktor i režiser koji stoji iza svih naših iskustava. Naše Pravo Ja ima cijelu sliku tko smo mi zapravo i koje potencijale imamo. Što se više spojimo sa našim Pravim Ja praćenjem svojeg unutarnjeg autoriteta, to više uviđamo našu konekciju sa svojom pravom prirodom reflektiranu vani, u našim odnosima i životim iskustvima.

Kažemo u današnje moderno new-age doba da kreiramo svoju realnost. Tehnički, točnije je reći da mi kreiramo svoje iskustvo realnosti koju za nas ko-kreira Polje. dio kojeg mi kreiramo je dio u kojem postoji naša slobodna volja, a to je sloboda da pratimo svoje unutarnje vodstvo ili ne. Sloboda da budemo autentični ili ne. Sloboda da se volimo ili da se ne volimo. Kvalitetu našeg životnog iskustva kreiramo sami slobodnom voljom. Kada pratimo svoje autentično, Pravo Ja i vodstvo, tada smo u skladu sa svojim energetskim dizajnom i Polje za nas kreira KAKO će se sve desiti. Stavlja nas na pravo mjesto u pravo vrijeme da bismo dobili ljude, resurse i prilike za ostvaranje svojih istinskih želja i potencijala.

Praćenje svojeg unutarnjeg vodstva jest pravi put. Zovemo to još i praćenje glasa svojeg srca, intuicije, ali kako ga god zvali, radi se sustavu navigacije koji zna tko smo zaista, što želimo i kako da to postanemo.

Kada pratimo egove upute kako ići kroz život, pružamo otpor i slijepi smo za prilike. Stalno se pitamo: kako? Kako ću preživjeti? Kako ću naći posao? Kako ću naći partnera? Kako ću uspjeti? Kako? Kako? Kako?

Na nama nije da odgovaramo na to pitanje! Kako je domena Polja i našeg Pravog Ja, koje će nas dovesti kuda trebamo, odnosno, biti ćemo privučeni svemu što trebamo.

Dok smo ovdje, naš je jedini zadatak oguliti sa sebe dogmu tuđih mišljenja, očekivanja i uvjetovanja. To znači: otpustiti sloj programiranosti, neautentičnosti. Ne zadržava nas ono što jesmo, već ono što mislimo da još nismo postigli!

Ne postoji niti jedan ispravniji način življenja svojeg života od onoga koji je za nas ispravan. Buka tuđih mišljenja i očekivanja zaglušuje naš unutarnji glas autoriteta ako mu dopustimo. Onda smo prepuni „moranja“. Mislimo da moramo netko biti, moramo nešto činiti, moramo nešto određeno postići, moramo… Kažnjavamo se jer nismo „najbolji“. Po čijem standardu? Naših roditelja? A od kuda potječu njihovi standardi? Od njihovih roditelja. I tako možemo unatrag sve do pećine u kojoj su naši davni pretci strahovali od vremenskih nepogoda misleći da ih bogovi kažnjavaju. Poanta je da mi ne trebamo biti najbolji u svemu, samo trebamo biti najbolji u tome da budemo mi. Autentični mi. Nema nikoga boljega u tome da bude mi. Tada ćemo automatski biti prepoznati od svih drugih. Energija autentičnosti je najviši oblik izričaja kreativne energije jer je free flowing. Ako se trudimo biti najbolji po standardima društva, priznanje koje želimo teško da će stići.

Mi možemo biti samo ono što jesmo. I to je dovoljno. Ne samo da je dovoljno, to je SVE! Svatko je jedinstven, a opet povezan sa svime i svima. Svatko od nas dio je cjeline i bez nas ne bi kreacija bila potpuna. U trenutku kada istinski prihvatimo svoju jedinstvenost postajemo božanski.

Zaboravite time manegement, money management i sve druge vrste managementa. Fokusirajte se na energy management. Ništa nije moćnije od toga da budemo ono što jesmo – da koristimo svoju energiju optimalno, kako smo je i dizajnirani koristiti.

EM: Prati svoju strategiju. Poštuj svoj unutarnji autoritet. Voli se. Tvoj pogled na svijet je jedinstven i dragocjen i istinit.

Kada možemo živjeti svoj dizajn, bez obzira na to kakve su nam životne okolnosti, tada smo budni kao Buddha, Krist, Krishna.

{
Donec bibendum tortor non vestibulum dapibus. Cras id tempor risus. Curabitur eu dui pellentesque, pharetra purus viverra tristique nisi.

– Divi Digest

Schedule an Event

Contact Agent

Contact Author